Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 5 juli 2022

"I skuggan av dig" av Christina Erikson

Den femte fristående delen i serien Forsete heter "I skuggan av dig" och det är min senast lyssnade bok. Jag gillar verkligen Christina Eriksons serie som är väldigt spännande och välskriven 🤍 Ni kan läsa om alla de tidigare delarna genom söka på författarens namn i sökrutan ovan. Ibland när man lyssnar på böcker som inte helt fängslar en är det lätt att flyta iväg i tankarna, men när det kommer till den här serien så förblir koncentrationen intakt eftersom det finns ett flyt och en nerv i storyn som gör att man bara vill lyssna vidare. Ljudboken är uppläst av Anna Maria Käll och den är 10 timmar och 8 minuter lång. 

Stjärnskådespelaren Philip Johnsson försvinner spårlöst från sitt hem en natt. Hans fru påstår att hon inte märkte någonting fastän hon också var hemma. Filminspelningen som pågår måste pausas och kriminalkommissarie Elias Svensson och hans kollegor börjar nysta i försvinnandet. Det dröjer inte alltför länge innan Philip hittas död. Utredningen byter skepnad och nu börjar bevis och ledtrådar avslöja en bransch där många far illa. Följderna efter #metoo har inte varit positiva och heller kanske inte lett till det man hoppats på. Man inser också att fler höjdare inom filmteamet är hotade och att mördaren inte är klar.

Jag rekommenderar varmt "I skuggan av dig" samt de tidigare delarna i serien. Varför inte unna sig lite välskriven spänning som avkoppling i sommar? 🍓

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar