Sök i den här bloggen

Translate

söndag 17 juli 2022

"Irrväv" av Karolina Orrhede

Jag fortsätter att göra nya bekantskaper och har nu hittat en ny pärla 💙 "Irrväv" av Karolina Orrhede är en spännande och underhållande bok som fängslade mig direkt från start. Jag gillar intrigen, karaktärerna och hur allt berättas - kort och gott så har den det mesta en bra deckare ska ha. Att det är den första delen i serien Råådeckarna innebär att jag framöver kommer kunna ta del av mer av denna författare och det känns riktigt kul 🧡 Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 12 timmar och 3 minuter lång.

I det lilla fiskeläget Råå utanför Helsingborg sker en robotolycka hos bilfabriken GAD. Deras VD Stefane Gachet dör i olyckan. Poliskommissarie Kamran Ghaemi  får i uppdrag att utreda arbetsplatsolyckan och han är lite besviken på att det inte är allvarligare än så när han äntligen får vara utredningsledare. Men ju mer man gräver i fallet desto mer framstår det som om det faktiskt kan handla om mord. Kort därefter omkommer Erik Andersson, anställd hos en spansk konkurrent, i ett misslyckat fallskärmshopp utanför Barcelona. GAD:s före detta kvalitetschef Nina de Coyette påstår att det finns ett samband mellan dödsfallen men Kamran har svårt att ta henne på allvar. Men när han upptäcker att Nina har starka kopplingar till offren börjar han ana oråd. Kan hon vara förövaren eller är hon ett kommande offer? När andra Rååbor börjar försvinna spårlöst förstår han att det är mycket mer som står på spel...

Jag tycker att det här är en mycket bra semesterbok så varför inte ha den som sällskap i solstolen i sommar ☀️⛱  Själv ser jag fram emot fortsättningen på den här serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar