Sök i den här bloggen

Translate

söndag 24 juli 2022

"Hanteraren" av Mats Ahlstedt

Jag brukar kasta mig över och verkligen försjunka in i Mats Ahlstedts böcker men den här gången var det något som saknades, eller om det var för mycket helt enkelt. "Hanteraren" är den sjätte fristående delen i serien om profileraren Ella Werner vid Göteborgspolisen. (Ni kan läsa om de andra böckerna i serien samt andra böcker av den här författaren ifall ni söker på hans namn i sökrutan ovan.) Boken är visserligen spännande men det blir för mycket av allt och jag tröttnar bara mer och mer ju mer jag lyssnar, men jag lyssnade klart för jag gillar karaktärerna i serien. Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är dryga 10 timmar lång. 

Klockan 22.22 får Ella Werner ett samtal. Den enda som sägs är Han är död. Sedan bryts linjen. Ella får snart reda på att det handlar om hennes infiltratör Christer Quist. Man har hittat en utbrunnen bil i ett vägdike och kvarlevorna efter föraren stämmer in på hans signalement. Ett vittne, journalisten Mia, tipsar polisen om att den misstänkta bilolyckan i själva verket kan handla om ett mord. Polisutredningen hinner knappt påbörjas innan det uppdagas att Quist hade en tvillingbror. Nu kan poliserna inte ens vara säkra på vem som är död. Ju närmare lösningen Ella kommer desto farligare blir det för henne själv och inte minst för Mia. 

Jag tror att jag kommer ge nästa bok en chans också för jag har ju verkligen gillat serien tidigare och även om jag kanske inte rekommenderar den här boken så rekommenderar jag de tidigare böckerna 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar