Sök i den här bloggen

Translate

lördag 11 juni 2022

"Svarta segel" av Rebecka Edgren Aldén

Nu blir det tips om riktigt bra psykologisk spänning här på bloggen 🖤 För jisses vad bra "Svarta segel" är ⛵ Jag kunde inte sluta lyssna förrän boken var slut. Jag har läst några tidigare böcker av Rebecka Edgren Aldén och hon är riktigt vass när det kommer till psykologisk spänning och hon lyckas som sagt få till det även här i "Svarta segel". Jag tycker nog faktiskt att det är hennes bästa bok hittills (av de jag läst). Som läsare måste man vara på tårna hela tiden för man vet att minsta lilla detalj kan visa sig vara viktig när det kommer till upplösningen. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 8 timmar och 59 minuter lång. 

Värmen dallrar i luften när Joanna står på bryggan och ser ut över småbåtshamnen. Hon ska segla några dagar med sin storebror Zack. Han tror att det ska göra henne gott eftersom hon inte kan komma över sin dotters död. Sjöräddaren Annika gillar sitt jobb och tillsammans med sina kollegor hjälper hon folk som hamnat i nöd. En dag när hon är ledig ringer hennes syster och vill att hon ska möta upp henne och hennes nya pojkvän på en ö i skärgården. Annika får ingen bra känsla av systerns nya kille och det kommer visa sig att den känslan är korrekt. Efter deras gemensamma kväll hittar Annika en svårt skadad kvinna på ön och hon gör allt för att rädda kvinnans liv. Den morgonen försvinner också systerns nya pojkvän med båten och lämnar systern kvar på ön. Kan han ha något med kvinnans skador att göra? Det kommer att bli några dramatiska och stekheta dagar till havs för Annika på sitt håll och för Joanna i broderns segelbåt...

"Svarta segel" den första delen i Edgren Aldéns nya serie Sjöräddarna. Jag ser verkligen fram emot nästa bok och hoppas att det inte dröjer alltför länge innan den kommer 🤍 Gillar ni nervkittlande spänning är det här boken att sätta tänderna i nu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar