Sök i den här bloggen

Translate

måndag 27 juni 2022

"För din skull" av Kicki Sehlstedt

Vilken fullträff 💥 "För din skull" handlar om gängkriminalitet som ibland känns lite för uttjatat och lite för nära. Man får helt enkelt nog av det i dagstidningar och nyhetssändningar. Men här har Kicki Sehlstedt hittat ett annat sätt att berätta storyn på. Vi får följa kvinnorna som finns i eller i närheten av gängen och helt plötsligt känns det nytt och intressant. Den här boken får högsta betyg av mig och jag tänker inte rekommendera den utan uppmana er att läsa den 🧡 Ljudboken är uppläst av Mirja Turestedt och den är 9 timmar och 50 minuter lång.

En ung kille skjuts till döds i en kolonistuga i centrala Stockholm och alla tror att han är ett offer i kriget om innerstadens droghandel, men när 15-åriga Mira tar på sig skulden ställs allt på ända. Stämmer verkligen det hon berättar eller tar hon på sig skulden åt någon annan? Kriminologiprofessorn Kajan Berglund och journalisten Aida Svanteson bestämmer sig för att ta reda på sanningen om vem som har skjutit pojken och varför. Aida och hennes kollega Jamal har gjort ett grävjobb om gängkriminalitet och nu börjar hon känna sig bevakad. Samtidigt kommer också hennes ex, pappan till dottern, ut från fängelset. Något hon inte alls var förberedd på och det ställer dessutom till det eftersom Jamal sagt att han har känslor för henne. Sedan händer något som kommer förändra allt för Aida och hennes familj...

"För din skull" är den fjärde, fristående delen i Probonoserien. Ni kan läsa om de andra delarna i serien om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan. Om ni bara ska läsa en bok i sommar så ska ni läsa den här boken 💛 Så bra är den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar