Sök i den här bloggen

Translate

lördag 10 april 2021

"Inte alla män" av Veronica Palm

Den andra författaren från min hembygd är Veronica Palm, som redan är hyggligt känd för många som socialdemokratisk politiker. Hon har skrivit den här boken"Inte alla män" - och det var en mycket positiv överraskning. Det är visserligen en hel del politik som i vissa böcker har irriterat mig, men det tar inte över utan balanseras fint och det är spänningen kring den hustrumisshandel som pågår i ett fint hem i Linköping som driver handlingen framåt. Sedan gissar jag att vi också får en lite äkta skvallrig inblick i det som pågår i kulisserna i riksdagshuset och det är definitivt en kittlande extra krydda i boken

Emilia Berg brottas med att få livspusslet att gå ihop. Hon är varannan vecka-mamma på hemmaplan i Linköping men också en engagerad politiker i Riksdagen. Hon har dock ett hyggligt bra stöd i sin före detta man, även om han kanske inte är helt självgående i alla lägen. Hon har det lite torftigt på kärleksfronten, men en liten jobbflirt piggar upp livet en stund. I alla fall till en början. Emilias barndomsvän Josefine har det däremot jobbigare. Hon har i flera år misshandlats av sin beundrade make. Hon klarar inte av att ta sig ur förhållandet och vet egentligen inte heller om hon vill det. Han är ju snäll - innerst inne. Men våldet blir värre och värre och Josefine inser att något måste göras. Av en slump får Emilia upp ögonen för det som pågår bakom den fina fasaden. Men hur hjälper man någon som inte verkar vilja bli hjälpt? 

Jag gillar "Inte alla män" och rekommenderar den varmt! 🤍 Boken finns som vanlig fysisk bok om man föredrar att läsa. Annars gör man som jag och väljer den som ljudbok. Den är uppläst av Maria Lyckow och den är 9 timmar och 35 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar