Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 28 april 2021

"Skolan" av Karin Wik

Nu har jag stiftat en ny bekantskap! Karin Wik har skrivit en deckare som utspelar sig i internatskolemiljö och det kändes som att det skulle kunna bli hur spännande och läskigt som helst. Jag har också sett att många har rekommenderat "Skolan" på sociala medier och andra ställen så jag laddade ner den och lyssnade med nerverna på helspänn. Men nej, det blev aldrig i närheten så otäckt som jag trodde det skulle bli utan tempot var ganska lågt och handlingen hamnade lite i huvudkaraktärens drogdimma. Boken är inte dålig, men jag hade för höga förväntningar helt enkelt. Betyget landar på godkänt och jag tycker ändå att den sticker ut lite grann just med miljön den utspelar sig i. 

På en isolerad internatskola mördas två elever. Skolan ligger djupt inne i granskogen och är en prestigefylld internatskola där traditioner och lojalitet är viktigare än allt annat. En av skolans före detta elever är Ida Rossi, en före detta framgångsrik kriminalreporter som efter ett sammanbrott har gått in i ett tablettmissbruk. Nu får hon i uppdrag att resa till skolan och bo där för att göra ett grävande reportage. På plats möts hon av tystnad och misstänksamhet, och både ledningen och eleverna verkar vara mer intresserade av att vårda traditioner än att söka sanningen bakom morden. Ida tvingas gräva i skolans hemligheter samtidigt som hon brottas med sin egna demoner. Kommer hon kunna ta reda på vad som försegår på den ensliga skolan?

Håll med mig om att det låter perfekt upplagt för rysningar... Vad jag önskar att jag fått känna dem! Men trots att de uteblir så kommer jag absolut att ge eventuella kommande böcker av den här författaren en chans för som jag skrev så var "Skolan" tillräckligt bra, även om jag hade för höga förväntningar på kalla kårar... 

Ljudboken är uppläst av Charlotta Jonsson och den är 11 timmar och 51 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar