Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 21 april 2021

"Alla ljuger" av Camilla Grebe

Camilla Grebe är definitivt en av de författare som jag gillar mest och nu har det kommit en ny bok av henne, "Alla ljuger". Som vanligt när det gäller Grebe så är det välskrivet och intressant med karaktärer som känns verkliga. Spänningsfaktorn är hygglig, men det är en ganska tempolåg story vilket gör att det inte blir så hisnande. Det är däremot psykologiskt spännande och precis som i tidigare böcker bjuds man som läsare på en del överraskningar. Betyget blir inte det högsta men absolut väl godkänt. 

Maria är lycklig. Hon är mamma till en underbar son, hon har träffat sin drömman, Samir, och oftast kommer hon överens med bonusdottern Yasmin. Eller hur är det med det sista? Det bråkas en del, men så är ju Yasmin också tonåring. Strax innan jul, då Maria är borta på en tjejhelg, försvinner Yasmin. Det dröjer inte länge innan Samir blir misstänkt och anklagas för att ha dödat sin dotter. Alla ser det som ett hedersbrott. Och detta är det som gör att Marias tillvaro rasar. Kan hennes älskade Samir begått ett så fruktansvärt brott?

Ja det är så den här boken börjar och man får följa de känslomässiga och rättsliga svängningarna efter försvinnandet. Sedan tar storyn ett skutt i tiden och då får man också se allt som hände ur flera av karaktärernas ögon. Jag tycker att "Alla ljuger" är en bra och mycket läsvärd bok 🤍 Föredrar ni att lyssna så finns den också som ljudbok. Den är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 11 timmar och 38 minuter lång. 

Vill ni läsa om fler böcker av den här författaren så sök på hennes namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar