Sök i den här bloggen

Translate

lördag 17 april 2021

"En stilla död" av Nina Sjöstrand

Det här är en bok som jag från och till funderat på att lyssna på. Det låter kanske lite larvigt, men att det inte blivit av berör främst på att jag inte alls gillar omslaget... Men så kom uppföljaren ut och den tilltalade mig på ytan mycket mer och eftersom det är en serie så bestämde jag mig för att börja med "En stilla död". Och det var tur det för det här är en hyggligt bra deckare som har både intressanta karaktärer och en spännande story. Ljudboken är uppläst av Charlotta Åkerblom och den är 8 timmar och 40 minuter lång. 

En man hittas död på ett hotellrum i Stockholm. Det finns inga synliga spår av våld men en prick på mannens nacke får kriminalteknikerna att undra. Det visar sig sedan att mannen giftmördats. När sedan fler män dödas med samma tillvägagångssätt börjar sökandet efter en seriemördare. Polisaspiranten Olivia Crona tilldelas sin första placering efter utbildningen och får en lite annorlunda sådan. Hon hamnar i den grupp som utreder dessa mord och hon får fullt upp direkt. Utredningen kommer också att beröra henne personligt genom att påminna henne om det förflutna... 

"En stilla död" av Nina Sjöstrand är absolut en läsvärd deckare, även om den inte är det bästa jag läst eller lyssnat på. Jag gillade den tillräckligt mycket för att direkt fortsätta med den andra delen i serien om Olivia Crona. Så är ni nyfikna på den så får ni kika in här snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar