Sök i den här bloggen

Translate

måndag 26 april 2021

"Brottsplats 416" av Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholf

Om jag gjorde fynd på årets bokrea (scrolla neråt så får ni se!) så gjorde jag kanske ett par mindre bra köp också. Tyvärr är "Brottsplats 416" av Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholen en bok som inte alls tilltalade mig. Det kändes som om jag inte fick grepp om någonting och jag tyckte aldrig att det blev spännande. Tyvärr. Och bara därför så köpte jag såklart ännu en bok av de här två författarna...

Sommaren 1995 skakades Göteborg av ett brutalt mord på en ung tjej på Östra kyrkogården. Trots att det fanns ett vittne lyckades inte polisen hitta den skyldige. Två år senare skedde ett nytt grymt mord några hundra meter från Östra kyrkogården. Denna gång omkom en ung kvinna i en mordbrand. Göteborgspolisen Klas Hagberg arbetade med båda utredningarna då morden begicks och han var övertygad om att det rörde sig om en och samma gärningsman. Något hans kollegor inte höll med om. Sommaren 2018 närmar sig Klas pensionen och han arbetar nu med åldringsbrott. Han har dock aldrig kunnat glömma de två olösta mordfallen på 90-talet och han skulle så gärna vilja lösa dem innan karriären är över. Under en utredning om stölder hos äldre korsas hans väg med Sara Douhan, undersköterska i Olskrokens hemtjänst. Han övertalar henne att hjälpa honom lösa de gamla morden.

Jag får aldrig ihop hur det kommer sig att polisen tar hjälp av en undersköterska för att lösa de kalla fallen och kanske är det just det som gör att jag inte kan ta till mig den här boken. Betyget blir lågt och jag tror inte jag kommer att läsa den andra inköpta boken av den här författarduon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar