Sök i den här bloggen

Translate

fredag 9 april 2021

"En liten jävel över bron" av Maria Steen

Nu har jag lyssnat på den andra delen i Maria Steens serie I vått och torrt där man får möta väninnorna Agneta och Carina. Jag gillade den första boken, "Så putsats en skitstövel", så det var självklart att fortsätta med serien. Nu när jag lyssnade på "En liten jävel över bron" så skrattade jag högt vid flera tillfällen och då lyckas ju boken med det jag antar är meningen - att roa och glädja mig! Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 4 timmar och 35 minuter lång. 

Jimmy Ek ser sig själv som en riktig karlakarl och han vet minsann vem som bestämmer där hemma. Frun Lena har vant sig vid hans utbrott och gör allt för att ingen annan ska märka dem. Men grannarna på gatan där han bor anar oråd och snart söker också Lena hjälp hos en av dem. Agneta och Carina som råkar vara på besök i ett av grannhusen då Lena tagit sin tillflykt till en granne kan inte släppa det hela och bestämmer sig för att göra något. Detta leder till att Jimmy får upp ögonen för Agneta men också att Carinas före detta, Mats, återigen nästlar sig in i deras liv. 

Det finns, som ni förstår, en allvarlig ton i bakgrunden i den här storyn men det är ändå det roliga och komiska som tar överhand och jag kan varmt rekommendera "En liten jävel över bron" om ni vill skratta lite 💙 Nu önskar jag er en trevlig fredagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar