Sök i den här bloggen

Translate

fredag 16 april 2021

"Giftmakerskan" av Sarah Penner (originaltitel: "The lost apothecary")

Nu har det blivit dags för en riktig snackis som jag varit nyfiken på ett tag. Jag var bara tvungen att läsa "Giftmakerskan" av Sarah Penner eftersom den fått fina omdömen och eftersom den kändes som en utstickare i genren. Och jag gillade också boken - mycket!! 💜 Den har charm, den är spännande och den har den där historiska nerven som ger lite mystik till storyn och den älskar jag. Utöver det är boken också lättläst och intressant så det här är absolut ett hett lästips inför helgen!

Nella drev ett undanskymt och lite annorlunda apotek i 1790-talets London. Hennes mamma grundade apoteket och hon hjälpte kvinnor med kvinnobekymmer. När mamman dog tog Nella över apoteket men med en lite annorlunda inriktning. Det var fortfarande till för bara kvinnor, men i största hemlighet hjälpte hon kvinnor att giftmörda de män som behandlade dem illa. Nella hade bara två regler som skulle följas - giftet fick inte användas mot andra kvinnor och allt skulle registreras i apotekets böcker. I nutid hittar historikern Caroline Parcewell av en slump en ledtråd till den över tvåhundra år gamla historien vid Themsens strand. Hon befinner sig i London där hon egentligen skulle firat 10-årig bröllopsdag med sin man. Men precis innan avresan från USA avslöjades makens otrohet och då bestämde hon sig för att resa ensam. För att få något annat att tänka på börjar hon gräva i det förflutna och sakta kommer sanningen kring de mystiska apoteksmorden fram.

Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Giftmakerskan" också som ljudbok. Den är uppläst av Sofia Berntsson och den är 9 timmar och 28 minuter lång. Nu önskar jag er en fin fredagskväll och en trevlig helg! 🌸

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar