Sök i den här bloggen

Translate

lördag 3 april 2021

"Liket i ljungen" av Lars Kjædegaard (originaltitel: "Liget i lyngen")

Jag brukar gilla danska deckare så jag valde att lyssna på "Liket i ljungen" av Lars Kjædegaard. Tyvärr blev jag lite besviken på den. Tempot i storyn är ganska lågt och jag fastnade inte direkt. Boken blir mer spännande mot slutet och just pga det så får den i alla fall godkänt av mig. "Liket i ljungen" är den första delen i en serie om seniorutredaren Agnes Hillstrøm. Jag kan inte nu lova att jag kommer att fortsätta med serien men det är heller inte helt uteslutet. 

När en pojke hittas död i ljungen på heden utanför Bejdrup skickas mordutredaren Agnes Hillstrøm och hennes assistent Otto Vang till byn för att utreda dödsfallet. Man kan ganska snabbt identifiera den döde pojken, men när Agnes och Otto söker upp pojkens föräldrar möts de av en obehaglig överraskning. Innan pappan sköt sig själv har han skjutit ihjäl sin fru. Det visar sig också att pojken varit försvunnen i flera dagar utan att föräldrarna kontaktat polisen. Vad ligger egentligen bakom de tragiska händelserna ute på heden? 

Ljudboken är uppläst av Kerstin Andersson och den är 4 timmar och 24 minuter lång. Vi får som sagt se om jag fortsätter att följa Agnes Hillstrøm eller inte. Jag hoppas att ni alla har en fin påsk och jag lovar att det kommer att komma fler boktips under helgen! 🐥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar