Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 13 april 2021

"Eldsmärkt" av Anna Granlund

Så där, det gick ju snabbt att lyssna ut även den andra boken i Anna Granlunds serie om livet på Östermalms brandstation. Den första boken i serien kan ni läsa om nedan och jag tycker att "Eldsmärkt" håller samma höga klass som den. Tempot är högt och det är spännande från början till slut. Man får också lära känna karaktärerna ännu mer och det stärker upp helheten. Den här serien har verkligen varit en trevlig överraskning för min del! Ljudboken är uppläst av Sofia Berntsson och den är 8 timmar och 25 minuter lång.

Brandingenjör Jessica Frank har varit sjukskriven men kastas vid återkomsten rakt in i hetluften när en hänsynslös pyroman börjar härja i Stockholmsområdet. Bränderna skördar människoliv och det är viktigt att snabbt försöka se vad offren har gemensamt. En uppgift som är allt annat än enkel. Medan brandmästare Stefan Berg och grupp fyra på Östermalms brandstation kämpar för att rädda liv, dras Jessica allt längre in i polisutredningen kring dåden. Spåren tar henne bakåt i tiden och gamla sår rivs upp. Brandförman Malik Saad har problem på hemmafronten och när en gammal kärlek dyker upp djupnar problemen hemma. Samtidigt kämpar han också med att hålla privatlivet borta från arbetsplatsen eftersom han vet att det inte skulle landa väl hos alla hans kollegor. 

"Eldsmärkt" är en spännande bok som jag absolut tycker att man ska läsa eller lyssna på! Men man ska definitivt börja med den första delen i serien för då uppskattar man nog dem båda mer. För min del börjar nu väntan på en fortsättning som jag verkligen hoppas kommer! 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar