Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 27 april 2021

"Jordanden" av Susanne Boll

Den tredje delen i Susanne Bolls serie om Vera Lilja heter "Jordanden" och det är min senast lästa bok. Jag har tyckt bra om både första och andra delen och såg fram emot att läsa den här boken, men den här gången tycker jag tyvärr inte att det blev riktigt lika bra. Jag vet inte om det beror på mig eller handlingen, men just den här boken lyckades inte fånga mig helt. Tempot och drivet i handlingen var ganska lågt och den här gången kändes inte karaktärernas liv och utmaningar lika intressant. Men jag landar ändå på ett godkänt betyg och jag tror nog att jag kommer fortsätta följa Vera Lilja ett tag till, om det blir fler böcker i serien. 

En man hittas död och våldtagen i Judarskogen och polisen Kenneth Karlsson får fallet på sitt bord. Offret är en vanlig familjefar som enligt alla var nöjd med sin tillvaro. Varför någon skulle vilja ha ihjäl honom är det ingen som har svar på. Vera är tillbaka på sin mottagning men arbetar också deltid med polisen. Hon har fortfarande symptom på posttraumatisk stress, men kämpar på. Hon och hennes nya kärlek Nico har det bra tillsammans men när Nico vill ta hjälp med sin musikkarriär och väljer att göra det hos en ökänd shaman blir Vera orolig. Dessutom börjar han också på yoga hos Veras nya klient. Klienten är en vacker och framfusig kvinna som Vera inte får grepp om och som inte drar sig för att gå över gränser. När man hittar ytterligare en våldtagen man kommer ondskan oroväckande nära...

Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Jordanden" också som ljudbok. Den är uppläst av Maria Lyckow och den är 10 timmar och 45 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar