Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 7 april 2021

"Upprättelsen" av Yrsa Sigurðardóttir (originaltitel: "Aflausn")

Den senaste tiden har det kommit flera böcker som jag längtat efter och när jag såg att "Upprättelsen" nu fanns tillgänglig så insåg jag att jag också längtat efter denna tredje delYrsa Sigurðardóttirs serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja. "Upprättelsen" är en mörk historia om mobbning och konsekvenserna av det. Boken är mycket välskriven, otroligt spännande och det var svårt att ta pauser i lyssnandet. Vill ni läsa om de två första böckerna i den här serien så sök på författarens namn i sökrutan ovan. 

Ett inlägg på Snapchat där en skräckslagen ung kvinna ber om förlåtelse sprider sig bland ungdomar. Strax därefter hittas hon död och hennes kropp är markerad med siffran två. Polisen Huldar, som fortfarande är ute i kylan i polishuset, tar alla chanser han kan för att få vara med och utreda mordet. Bland annat tar han hjälp av barnpsykologen Freyja för att förhöra den mördade tonåringens vänner. Till att börja med låter det som om tjejen varit populär och omtyckt, men när ytan krackelerar kommer en otäck sanning fram. När sedan ytterligare en tonåring försvinner och nya filmer läggs ut skärps läget och poliserna inser att mördaren är långt ifrån klar...

"Upprättelsen" är en aktuell, intressant och nervkittlande bok som kryper in under skinnet på läsaren. Jag rekommenderar den å det varmaste 🖤 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 10 timmar och 49 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar