Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 14 oktober 2021

"Bröllopsfesten" av Lucy Foley (originaltitel: "The Guest List")

Den här boken har funnits med på böcker att läsa eller lyssna på ett bra tag, men tidpunkten har fram till nu inte känts rätt. Men så helt plötslig kände jag att det var dags för "Bröllopsfesten" av Lucy Foley. Detta är en stormig historia som utspelar sig på en enslig ö under ett bröllop så som ni förstår finns det då också ett begränsat antal misstänkta till det som händer under festen. Upplägget gillar jag sedan tidigare och jag tycker att Foley har fått ihop det bra även här så det blir väl godkänt för "Bröllopsfesten". Ljudboken är uppläst av Anna-Maria Käll och den är 11 timmar och 31 minuter lång. 

På en avlägsen ö utanför Irlands kust ska årets mest omtalade fest äga rum. Jules Keegan och Will Slater ska gifta sig. Det lyckliga paret, det perfekta paret. Vänner och familj är på plats, men innan dagen är till enda kommer någon att vara död. Samtidigt som mordet chockar hela sällskapet blåser det upp till storm, och ingen kan ta sig tillbaka till fastlandet. Men det är inte bara vädret som ställer till det. Gammalt groll, svartsjuka och hemligheter bubblar snart upp till ytan och ingen känner sig längre säker... 

"Bröllopsfesten" är en ypperlig bok för en blåsig höstdag 💨 Det skulle rama in storyn på ett perfekt sätt. Jag har tidigare läst "Nyårsfesten" av samma författare och den kan ni läsa om ifall ni klickar på titeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar