Sök i den här bloggen

Translate

lördag 16 oktober 2021

"Kolibri" av Kati Hiekkapelto (originaltitel: "Kolibri")

Jag har på senare tid kunnat konstatera att det finns många bra och intressanta deckarförfattare från Finland. Den senaste i raden är Kati Hiekkapelto och jag måste nog erkänna att det var omslaget till "Kolibri" som fångade mig först. Men sedan såg jag att boken fått fina omdömen innan och då ökade mitt intresse såklart. Och visst det är en spännande historia, men kanske blir den lite för utdragen och lång för storyn tappade hela tiden tempo i karaktärernas personliga äventyr och problem. Överlag är boken ändå helt okej så jag ger den betyget godkänd. Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 12 timmar och 26 minuter lång.

Anna Fekete flydde som barn från kriget i Jugoslavien. Nu är hon precis i början av sin karriär som brottsutredare i en nordlig finsk kuststad. Hennes nya medelålders partner, Esko, visar sig ha svårt att dölja sina rasistiska fördomar. Samma dag som hon börjar får de ett högprofilerat fall på sitt bord. En ung kvinna har mördats i ett joggingspår och ett smycke föreställande en aztekisk gud har återfunnits i hennes ägo. Inom kort följer ännu ett mord, och allt tyder på en seriemördare, som får smeknamnet Kolibrin. Samtidigt gör Anna också sitt yttersta för att skydda och hjälpa en ung tjej som verkar vara utsatt för hedersförtryck. Men det är inte heller en lätt uppgift då flickan själv förnekar att det är det hon utsätts för.

"Kolibri" är den första delen i serien om kriminalpolisen Anna Fekete. Om jag kommer att fortsätta med serien kan jag inte svara på just nu, men helt omöjligt är det inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar