Sök i den här bloggen

Translate

fredag 29 oktober 2021

"Dödligt bedrägeri" av Anders B.O. Jonsson

Egentligen vill jag ju gärna läsa och lyssna på böcker som passar in i årstiden vi befinner oss i men nu har jag gjort ett riktigt undantag. "Dödligt bedrägeri" är nämligen den andra delen i serien Morden i Nynäshamn där det finns en betydligt mer vintrig tredje del som jag har ögonen på. Och eftersom jag tidigare lyssnat på första delen, "Dödlig hämnd", så jag ville helt enkelt komma ikapp. Med den krångliga inledningen av detta inlägg så kan jag nu avslöja att "Dödligt bedrägeri" är ganska lik den första boken och det är inte hisnande spänningen utan en mer charmig mordgåta i kustidyll. Som variation till mer hårdkokta deckare är den här serien ett avkopplande och bra val 💛 Ljudboken är uppläst av Ludvig Josephson och den är 6 timmar och 51 minuter lång. 

Kriminalkommissarie Sten Strand firar en lugn Midsommarafton hemma i radhusträdgården tillsammans med sina goda grannar. Morgonen efter blir en livlös kropp påkörd av en fritidsbåt på Gårdsfjärden. Sten Strand tvingas nu planera om sommarens semester och planerna på en kryssning tillsammans med sin nya kärlek. Han och hans team måste i stället ta reda på om dödsfallet är en ren olyckshändelse, dråp eller till och med ett mord. Det blir en krånglig utredning där de inblandade håller inne med information och där det finns många möjliga förövare. Kommer Sten kunna lösa fallet innan sommaren är slut så att han kan få ut lite ledighet? 

Jag tycker som sagt att den här serien av Anders B.O. Jonsson är charmig med sina speciella karaktärer och den idylliska miljön. Nu ska det så småningom bli spännande att se om även en vintrig inramning bjuder på samma charm. Och med det önskar jag er en trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar