Sök i den här bloggen

Translate

söndag 10 oktober 2021

"Mannen på bron" av Björn Paqualin

Den här boken har jag längtat efter enda sedan jag lyssnade på sista bokstaven i "Låt det brinna", som är den första delen i Björn Paqualins trilogi om Stella Robertsson. Och nu har jag alltså lyssnat på "Mannen på bron", som då är den andra boken i serien. Den är kanske inte riktigt lika spännande, men den är lite mindre våldsam (i alla fall i hur mycket stryk Stella tål) så sammanlagt är den här boken lika bra som den förra 💙 Det enda tråkiga är att den är ganska kort så den tog slut för fort. Nu måste jag ju vänta igen... Ljudboken är uppläst av Stefan Sauk och den är knappa 6 timmar lång. 

Det har gått ett år sen den dramatiska skogsbranden och Stella Robertsson lever fortfarande med konsekvenserna. Hon är avstängd från sin tjänst på NOA medan hon utreds för sitt agerande i samband med exmakens död. Hon har tagit sin tillflykt till en lånad sommarstuga. En journalist hotar att avslöja allt som hände och Stella vill absolut inte att sanningen ska komma fram till hennes dotter. Två kvinnor angrips när de tältar i ett naturreservat utanför stan. Spår på brottsplatsen tyder på kopplingar till ett ouppklarat dubbelmord i närliggande Heleneberg fem år tidigare. Då mördades två trettonåriga flickor av en man de mötte på en nedlagd järnvägsbro. Mannen hittades aldrig, trots att stora delar av skeendet spelades in på det ena offrets telefon. Nu blir Stella ombedd att försöka lösa det gamla fallet och i ren desperation erbjuder hon journalisten en deal. Han får vara med i hennes inofficiella utredning mot att han inte publicerar det han fått fram om händelserna ett år tidigare. 

Den här trilogin är riktigt riktigt bra så jag rekommenderar den varmt 🤍 Tempot är högt och karaktärerna fängslande. Och så får man också såklart ta del av spännande intriger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar