Sök i den här bloggen

Translate

måndag 18 oktober 2021

"Ur askan" av Lina Areklew

Bland kommande böcker fladdrade det för någon dryg vecka sedan förbi en bok av Lina Areklew och jag såg att den var en andra del i en serie. Jag insåg att det här alltså är en författare jag missat och letade reda på den första delen, "Ur askan". Något jag är väldigt glad över för jag gillar verkligen den här boken, både intrigen och karaktärerna hade mig fast från början 🧡 Därför rekommenderar jag den varmt till er, som precis som jag, missat den innan. Ljudboken är uppläst av Mirja Turestedt och den är 9 timmar och 42 minuter lång. 

Fredrik Fröding är en avhoppad polisaspirant som förlorade hela sin familj i Estoniakatastrofen. Sedan olyckan har han kämpat med psykiska besvär och från och till varit inlagd. Han äter en stor mängd ångestdämpande mediciner och mår inte bra. Sofia Hjortén är utredaren som återvänt till Örnsköldsvikspolisen efter en framgångsrik karriär i Stockholm. Hon flyttade bland annat för att komma bort från sin äldre gifte älskare, men han har kommit tillbaka in i hennes liv. För femton år sedan hade Fredrik och Sofia en kort romans som rann ut i sanden, men de har inte glömt varandra. Nu träffas de igen. Fredrik följer efter en man till semesterparadiset Ulvön i Höga kusten. Efter att mannen dagen efter deras ankomst hittas död blir Fredrik snart misstänkt för mordet. I mordutredningen ingår Sofia, som har mycket svårt att tro att Fredrik kunnat göra detta. Men hennes kollegor är övertygade...

Jag tyckte så mycket om "Ur askan" att jag redan nu lyssnar på andra delen i Ulvöserien och jag kan avslöja att även den har fångat mig. Så vill ni veta mer om den boken så får ni kika in här snart igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar