Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 21 oktober 2021

"Kokain" av Pascal Engman

Jag måste erkänna att jag blev lite orolig när jag såg att "Kokain" handlar om gängkriminalitet för jag tycker inte att det är det mest spännande temat i en deckare och det känns som man får nog av det bara genom att scrolla igenom nyheterna. MEN Pascal Engman lyckas med att omedelbart få mig intresserad och fängslad även av en bok som jag öppnade med en viss tvekan. Återigen bugar och niger jag för Sveriges bästa deckarförfattare 💛 Jag tror att Engman skulle kunna göra det mest tråkiga ämnet spännande så från och med nu lovar jag att inte hänga upp mig på temat i förväg. Spänningen byggs upp sida för sida och det är omöjligt att sluta läsa innan boken är slut - precis som det varit med hans tidigare böcker.

I Järva pågår ett krig mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT. Vargarna har den senaste tiden tagit ett ordentligt grepp om makten och drogförsäljningen. De boende i området lever i skräck, både för att komma i vägen för våldet men också över att deras barn ska dras in i gängkriminalitet. Butiksinnehaverskan Fatou Diop har gång på gång valt att vända bort blicken av rädsla, t.o.m. då hon bevittnade en ren avrättning. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd. När ett flygplan störtar i havet utanför huvudstaden kopplas polisinspektör Vanessa Frank in. Det leder till att hon hamnar mitt i en mordutredning som har kopplingar till den brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokain. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen. 

"Kokain" är den fjärde delen i serien om polisinspektör Vanessa Frank och hela serien hör till det absolut bästa och hetaste på deckarmarknaden 🔥 Föredrar ni att lyssna på böcker så finns "Kokain" också som ljudbok. Den är uppläst av Stefan Sauk och den är 15 timmar och 32 minuter lång. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar