Sök i den här bloggen

Translate

måndag 4 oktober 2021

"En familjetragedi" av Mattias Edvardsson

En mästare på relationsdrama - det måste man säga att Mattias Edvardsson är. Jag har läst/lyssnat på tidigare böcker av honom och det är alltid relationer som är i fokus när spänningen byggs upp. "En familjetragedi" är den tredje fristående delen i serien Lundasviten och den är hyggligt spännande men kanske inte den bästa av de tre böckerna. Däremot är den precis som de tidigare böckerna fängslande redan från början och man vill så gärna lista ur hur allt hänger ihop och hur det kommer att sluta. Men det är inte det enklaste utan man bjuds på en hel del överraskningar medan man klurar. Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann, Per Juhlin, Frida Hallgren och Christoffer Svensson och den är 11 timmar lång. 

Bill Olsson har mist sin fru och hans ekonomi är en katastrof. Han kämpar för att försörja sin dotter och som ett led i det hyr han ut hennes rum till studenten Karla. Karla har i sin tur äntligen gjort sig fri från sin missbrukande mamma. För att finansiera sina juridikstudier börjar hon städa hos barnläkaren Steven Rytter och hans fru Regina. Men redan direkt förstår hon att allt inte står rätt till i huset. Steven berättar att Regina är sjuk och därför tillbringar hon dagarna instängd i ett mörkt sovrum. Men när Steven är borta kommer hon ut ur rummet och vill dricka te och prata med Karla. Karla känner sig obekväm och Steven blir inte glad när han får höra det. Samtidigt är Jennica mitt uppe i en trettioårskris. Via Tinder möter hon Steven och blir stormförälskad. Hon vet inte att han är gift och hon aldrig skulle tolerera otrohet. Detta eftersom hennes pappa förstört deras familj genom en rad kvinnoaffärer. När Steven och Regina hittas döda i sitt hem blir Bill snart misstänkt, men är han den  verkligen den enda med motiv?

"En familjetragedi" är en skruvad och just tragisk historia som absolut är läsvärd. Vill ni veta mer om författarens tidigare böcker så sök på hans namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar