Sök i den här bloggen

Translate

måndag 25 oktober 2021

"Dockan" av Inger Gammelgaard Madsen (originaltitel: "Dukkebarnet")

Nu hade jag återigen lite svårt att välja ljudbok men till slut föll valet ändå på "Dockan" av Inger Gammelgaard Madsen. Delvis på grund av att danska deckare brukar hålla hög klass. Och boken är inte dålig, men den är heller inte jättebra. Det blev lite segt och utdraget och jag tappade intresset flera gånger. Men visst, jag lyssnade i alla fall klart och till slut landar jag på betyget knappt godkänt. Tyvärr. Ljudboken är uppläst av Magnus Roosmann och den är 13 timmar och 39 minuter lång. 

En regnig sommardag i förorten Brabrand hittas en tioårig flicka mördad i en sopcontainer. Fallet hamnar på kriminalassistent Roland Benitos skrivbord och han och hans team vid Östjyllandpolisen inleder en utredning som kommer bli allt annat än lätt. När de ska förhöra ett vittne, som också är en vän till den mördade flickan, försvinner också hon. Ett tydligt samband uppdagas i alla fall och det är att de båda flickorna är medlemmar på ett internetforum där de ljugit om sin ålder. Vid sidan om har även journalisten Anne Larsen och frilansfotografen Kamilla Holm börjat gräva i fallet och de får reda på saker som poliserna har nytta av i jakten på förövaren. 

"Dockan" är första delen i serien om kriminalassistent Roland Benito. Just nu känns det inte som att jag kommer att fortsätta följa den, men man ska aldrig säga aldrig... Kanske ger jag serien en chans till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar