Sök i den här bloggen

Translate

lördag 22 januari 2022

"Dödliga hemligheter" av Robert Bryndza (originaltitel: "Deadly Secrets")

Så där ja - nu är ordningen med bra nya deckare återställd. "Dödliga hemligheter" är den sjätte boken i Robert Bryndzas serie om kriminalkommissarie Erika Foster och den är riktigt bra 💙 Jag gillar verkligen den här serien väldigt mycket. Det är högt tempo, hissnande spänning och intressanta intriger. Dessutom är det svårt att inte gilla karaktärerna. Med andra ord - den här serien är bland det bästa i deckargenren just nu och alla böckerna hittills är mycket läsvärda 🤍 Ljudboken är uppläst av Hanna K Schmitz och den är 10 timmar och 12 minuter lång. 

Det är jultider och Erika Foster har nyss avslutat ett upprörande fall och känner sig sårbar. På väg till en jullunch blir hon kallad till en mordplats. En ung kvinna har blivit brutalt mördad vid dörren till sitt hem. När Erika inleder utredningen hittar hon rapporter om överfall i just den stillsamma förort där kvinnan dödades. En svartklädd gestalt iförd gasmask har överfallit och våldtagit en rad personer. Fallet blir ännu mer komplicerat när hon upptäcker en snårig väv av hemligheter som omger den vackra unga kvinnans död. Många personer i kvinnans liv verkar ha haft svårt för henne och hon var illa omtyckt. Erika tvingas lämna över fallet till hennes underordnade då hennes svärfar hamnar på sjukhus. Och det är något som kommer leda till att en av dem hamnar i livsfara...

"Dödliga hemligheter" är en otroligt välskriven och mycket spännande bok som jag varmt rekommenderar. Det går att läsa den utan att ha läst de tidigare böckerna, men eftersom de alla är så bra så tycker jag att ni ska börja från början - om ni nu inte redan gjort det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar