Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 26 januari 2022

"Flickan under trädet" av Sara Blædel (originaltitel: "Pigen under træet")

Då har jag äntligen lyssnat på även den tionde delenSara Blædels serie om kriminalinspektör Louise Rick. "Flickan under trädet" håller samma stil och klass som de tidigare böckerna och jag kan bara återigen lyfta på hatten för den här väldigt duktiga författaren som hela tiden bjuder på hissnande spänning och intressanta intriger 💖 Ljudboken är uppläst av Jessica Liedberg och den är 10 timmar och 21 minuter lång. 

På Bornholm hittas kvarlevorna av en dansk flicka som försvann under skolresa många år tidigare. Liket har legat dolt i en klippskreva under ett myllrande täcke av insekter. Louise Rick som befinner sig på en jordenruntresa tillsammans med Eik och barnen blir uppringd och informerad om att hennes bror försökt ta livet av sig. Hon reser självklart hem och får veta att broderns fru Trine har lämnat honom och barnen och inte gett ifrån sig ett livstecken. Louise bestämmer sig för att försöka hjälpa sin bror genom att hitta Trine. Ett gammalt klassfoto avslöjar att Trine gick i samma klass som den döda flickan på Bornholm. Även Trine var med på skolresan då flickan försvann. När Louise gräver djupare inser hon att fler flickor från samma resa har råkat illa ut på olika sätt. Nu måste hon försöka ta reda på vad som pågår innan fler dör. 

Jag har hyllat den här serien så många gånger och jag gör det så gärna igen. Läs eller lyssna på "Flickan under trädet", men börja med de tidigare böckerna ifall ni inte redan läst dem 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar