Sök i den här bloggen

Translate

lördag 15 januari 2022

"Ondskans nätverk" av Max Seeck (originaltitel: "Pahan verkko")

Nu har fortsättningen på "Den trogne läsaren" kommit! Den heter "Ondskans nätverk" och det är alltså den andra delen i Max Seecks serie om kriminalöverkonstapel Jessica Niemi. Jag hade lite svårt att hitta rätt betyg på den första boken (läs om den genom att klicka på titeln ovan), men gillade den och nu kan jag intyga att det blir ännu bättre i andra boken. Karaktärerna fängslar ännu mer och intrigen är riktigt spännande så jag kunde bara inte sluta lyssna innan boken var slut. Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 13 timmar och 41 minuter lång. 

Lisa Yamamoto är en av Finlands mest framgångsrika influencer. Efter ett releaseparty i Helsingfors försvinner hon spårlöst. Snart kan man också konstatera att även hennes före detta pojkvän, Jason Nervander, saknas. Några dagar senare läggs en märklig bild som föreställer en fyr på en klippig ö i havet upp på Lisas instagram. Texten till bilden är en olycksbådande dikt som tycks beskriva hennes död. När också liket av en ung kvinna hittas på en strand kopplas Jessica Niemi och hennes kollegor in för att utreda både mordet och försvinnandena. De upptäcker att Lisa och Jason inte enbart har levt det glättiga liv som har visats upp på sociala medier utan de har båda mörka hemligheter. Samtidigt kommer Jessicas eget förflutna upp till ytan och hotar att förgöra henne.

Jag gillar att de här böckerna sticker ut lite och inte enbart är klassiska polisutredningsdeckare. Det finns lite andra saker som kryddar till dem och ger dem det där lilla extra. Man kan absolut läsa eller lyssna på "Ondskans nätverk" utan att ha läst den första boken, men jag tycker att man ska börja från början om man vill få ut det mesta av serien 💚 

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera