Sök i den här bloggen

Translate

måndag 24 januari 2022

"Kvinna anmäld försvunnen" av Sara Blædel (originaltitel: "Kvinden de meldte savnet")

Då har jag återigen lyssnat ikapp på Sara Blædels serie om kriminalinspektör Louise Rick. Jag vet inte varför jag hela tiden missar när det kommer en ny bok på svenska av henne, men när jag tänkte lyssna på seriens tionde bok (som jag tror kom nyss) upptäckte jag att jag missat den nionde. Därför har jag nu lyssnat på "Kvinna anmäld försvunnen". Även här i del nio är det spännande, underhållande och välskrivet 🖤 Danmark har ett helt gäng riktigt bra deckarförfattare och Blædel är definitivt en av dem. Ljudboken är uppläst av Frida Hallgren och den är knappa 9 timmar lång. 

En kvinna i England blir brutalt mördad. Hon skjuts med ett jaktgevär genom sitt köksfönster. Både hennes man och dotter blir vittnen till det hela och dottern ser även gärningsmannen. Det visar sig att kvinnan är dansk och har varit försvunnen i 18 år. I Danmark försvinner Louise Ricks sambo Eik plötsligt. Hon och kollegorna letar efter honom när de får veta att han finns i förvar hos den engelska polisen. Louise får resa dit för att hjälpa till och man kommer överens om att samarbeta med utredningen. Bland annat måste man ta reda på varför ett antal danskar har satt in stora belopp på den mördade kvinnans bankkonto. Utredningen blir en utmaning både på jobbet och privat för både Louise och Eik. 

"Kvinna anmäld försvunnen" är en bra deckare, precis som alla böckerna i den här serien. Jag tycker att de alla är mycket läsvärda 🤍 Läs om de tidigare delarna i serien genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar