Sök i den hÀr bloggen

Translate

fredag 15 april 2022

"Björnen sover" av Emelie Schepp

🐣 Jag ska försöka bjuda pĂ„ lite pĂ„skekrim de kommande dagarna 💛 TyvĂ€rr har jag inte riktigt hittat nĂ„gon bok som ger den dĂ€r extra pĂ„skkĂ€nslan genom att utspela sig under pĂ„sken sĂ„ det blir lite annat gott och blandat 🐣 Jag börjar med en gul bok (som fĂ„r vara det pĂ„skiga med den) och det Ă€r Emelie Schepps senaste bok "Björnen sover". Det Ă€r den sjunde delen i serien om Ă„klagare Jana Berzelius. Wow-kĂ€nslan frĂ„n början av den hĂ€r serien Ă€r borta för min del, men Schepp kan skriva otĂ€cka och nervkittlande böcker och det bjuder absolut den hĂ€r boken ocksĂ„ pĂ„. Som alltid Ă€r det ocksĂ„ vĂ€lskrivet och jag tycker att den hĂ€r serien Ă€r vĂ€rd att lĂ€sas 💛 Ljudboken Ă€r upplĂ€st av Gunilla Leining och den Ă€r 7 timmar och 37 minuter lĂ„ng. 

En före detta Kalmar-polis hittas brutalt mördad i sitt hem utanför Norrköping. Inuti magen pÄ honom ligger en nalle som kan prata. Gosedjuret leder kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander till Filippa Falk, ocksÄ en före detta polis frÄn Kalmar. Hon lever med skyddad identitet efter att ha drabbats av en fruktansvÀrd tragedi och hon Àr den enda som har en koppling till gÀrningsmannen. Det Àr lite delade meningar om ifall det Àr smart att ha med henne i utredningen eller inte, men till slut fÄr hon hjÀlpa till. Samtidigt som Äklagare Jana Berzelius försöker spÄra upp mördaren gör sig hennes mörka förflutna pÄmint. Hon tar till alla medel för att skydda mannen hon Àlskar. Men han har kommit hennes hemlighet pÄ spÄren och bestÀmt sig för att ta reda pÄ sanningen. Oavsett vad det kan kosta honom.

Jag hoppas att ni alla fĂ„r en riktigt hĂ€rlig och avkopplande pĂ„skhelg! đŸ„ KĂ€nner ni för att tillbringa en del av den med en spĂ€nnande bok sĂ„ Ă€r "Björnen sover" ett bra val, precis som de tidigare böckerna i den hĂ€r serien. Dem kan ni lĂ€sa om genom att söka pĂ„ författarens namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar