Sök i den här bloggen

Translate

fredag 8 april 2022

"Grannar i död och lust" av Christina Olséni och Micke Hansen

I väntan på att Nextory skulle släppa den senaste Jussi Adler-Olsen-boken (ja de missade ett releasedatum - igen! 😡) bestämde jag mig för att lyssna på "Grannar i död och lust" av Christina Olséni och Micke Hansen. Det är deras tredje bok i serien om Ester Karlsson med K. Den här mysdeckaren är underhållande och bjuder på både spänning och skratt. Det är en perfekt bok att ta emellan mer skrämmande och hårdkokta historier 💛 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 7 timmar och 26 minuter lång.

Ester Karlsson, 78 år och änka, bor tillsammans med kakaduan Roland i den välmående bostadsrättsföreningen Lärkan. Våren är på intågande och det är dags för städdag med obligatorisk närvaro. Något som sannerligen sätter grannsämjan på prov. Ester bildar städlag tillsammans med sin syster Barbro och hennes man Arne. När Barbro öppnar ett fönster knuffar hon av en slump till en av de nyinflyttade grannarna. Detta leder till att han hamnar död ovanpå det gemensamma cykelskjulet. Återigen får Ester, Barbro och Arne polisens blickar på sig. När sedan ännu en granne dör under mystiska omständigheter drar Ester igång sin egen lilla mordutredning och ingen i Lärkan går längre säker. 

"Grannar i död och lust" är väl en alldeles lysande passade bok att roa sig med när det nalkas städdagar till höger och vänster 💚 Jag tycker att den är minst lika bra som de tidigare böckerna och rekommenderar den varmt! Ni hittar fler av Olsénis och Hansens böcker här på bloggen om ni söker på deras namn i sökrutan ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar