Sök i den här bloggen

Translate

söndag 17 april 2022

"Mörkret under ytan" av Gabriella Ullberg Westin

Den åttonde delen i Gabriella Ullberg Westins serie om Rokka är här 💚 Den heter "Mörkret under ytan" och det är en spännande deckare i högt tempo. Jag gillar den här serien väldigt mycket och den har en varm plats i mitt hjärta delvis för att den låter mig besöka Hudiksvall igen. Staden var mitt hem i 2,5 år och genom de här böckerna får jag nostalgitrippar som påminner mig om fina stunder och ännu finare vänner som jag lämnade kvar där när jag flyttade. Men har man inte min personliga koppling som förgyller böckerna så kan man ändå njuta av väldigt välskrivna historier som alltid bjuder på det där lilla extra 🤍 Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 8 timmar och 26 minuter lång. 

Polischef Carl Linderoth har spårlöst försvunnit. Kriminalinspektör Rokka som ser honom som sin stora fadersgestalt gör allt för att hitta honom. Men han är för sent ute och Carl hittas död. Då rasar Rokkas värld samman. Något som går ut över förhållandet med Janna som nu väntar deras gemensamma barn. Mordutredningen som tar vid blir tuff och gärningspersonen tycks hela tiden ligga ett steg före polisen. Rokkas tidigare skyddsling, den före dette springpojken Eddie, är tillbaka i Hudiksvall efter en tid på hvb-hem. När Eddie berättar om sitt nya jobb lägger Rokka märke till en detalj som kan kopplas till mordutredningen. Han anlitar Eddie för att ta reda på mer. Eddie vill hjälpa till men kommer han att klara av att jobba för polisen i hemlighet utan att avslöja sig?

"Mörkret under ytan" är definitivt en läsvärd bok och här tycker jag absolut att man ska börja från början med serien om man vill få med helheten i historien. Själv har jag redan börjat vänta på Rokkas nästa fall 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar