Sök i den här bloggen

Translate

söndag 3 april 2022

"Den tunna röda linjen" av Lotta Lundh

För inte så länge sedan lyssnade jag på "Blicken inifrån mörkret" av Lotta Lundh. Det är den första delen i serien Cold case Karlstad och redan nu har den andra delen i serien släppts - "Den tunna röda linjen". Den har jag alltså också lyssnat på och jag tycker att det blev snäppet bättre nu. Karaktärerna i den här serien är udda och gör läsupplevelsen roligare. Samtidigt är storyn väldigt spännande och de två ingredienserna blir sammantaget en bra deckare. Ljudboken är uppläst av Fredde Granberg och den är 10 timmar och 34 minuter lång.

För drygt tjugo år sedan knivmördades en ung kvinnlig lärare på en skolgård. Brottet klarades aldrig upp och därför blir det nu ett fall för det udda men numera sammansvetsade gänget i polishusets källare: Jon, Simon, Ofelia, Peo och Amanda. De ska försöka hitta något i den gamla utredningen som kan föra dem närmare en lösning. Någonstans där ute finns en mördare som trodde sig ha kommit undan. Det de inte vet är att deras nya utredning kommer få konsekvenser för de som minns något och bestämmer sig för att berätta. Mördaren tänker inte ge upp och bli gripen utan bestämmer sig för att göra det som krävs för att fortsätta gå fri.

Lotta Lundh har skrivit många böcker och ni hittar fler av dem här på bloggen om ni söker på hennes namn i sökrutan ovan. Jag gillar den här lite charmiga utredningsgruppen och tänker fortsätta följa dem i kommande fall 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar