Sök i den här bloggen

Translate

måndag 18 april 2022

"I mästarnas skugga" av Tony Fischier

Högsta betyg 💛 Det blir det för "I mästarnas skugga" av Tony Fischier. Detsamma gav jag till "Mannen som försvann" för nästan ett år sedan och det är väldigt imponerande att lyckas så bra med två böcker i rad 💥 "I mästarnas skugga" är den andra delen i serien om kriminalkommissarie Niklas Ragnvik och det är en väldigt välskriven deckare i högt tempo som underhåller från första stavelsen till sista. Karaktärerna i den här serien är också väldigt fängslande och det gör böckerna ännu bättre. Ljudboken är uppläst av Jonas Malmsjö och den är 16 timmar och 22 minuter lång.

Ett mystiskt dödsfall på Göteborgs konstmuseum blir startskottet på en rad brutala händelser. Dödsfallet förbryllar kriminalkommissarie Niklas Ragnvik. Inte långt därefter avrättas en man med ett armborst och under utredningens gång visar han sig ha en oväntad koppling till konstmuseet. Att manen också verkar ha skjutits med två pilar i en takt som borde vara omöjligt med en armborst förvirrar poliserna ännu mer. Samtidigt får privatdetektiven Maxine Adlerkrantz en ny uppdragsgivare som verkar aningen skum. Hon fixar dock det han vill ha gjort och det leder till att hon får en stor bonus, förutom den ordinarie betalningen. Maxine väljer därför att bortse från det obehag kunden ger henne, något som så småningom kommer visa sig vara farligt. Dessutom är det någon som smyger runt utanför Ragnviks pappas hus i mörkret. Pappan som redan har mycket att tänka på då man upptäckt en hjärntumör som ska opereras bort blir än mer orolig. Vad vill personen som smyger omkring utanför huset? Är det kopplat till Ragnvik eller handlar det om något annat?

Det känns som att jag inte kan hylla "I mästarnas skugga" tillräckligt mycket - orden räcker helt enkelt inte till. Både den här boken och den första delen i serien är så bra och spännande som en deckare kan bli 🔥 Ni måste bara läsa de här böckerna! 🤍 Och med det är det slut på påsken och påskekrim 🐣 men lusten att blogga har återuppstått igen så det kommer att komma fler tips här ett tag till i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar