Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 20 april 2022

"Islossning" av Arne Dahl

Det tog sin lilla rundliga tid att komma igenom den här boken. Från början fångade den mig inte helt och när jag väl kom in i den ville inte ryggen att jag skulle sitta och läsa längre... Nu har jag i alla fall läst ut "Islossning" av Arne Dahl och det är en spännande och välskriven deckare som håller samma klass som de tidigare böckerna i serien om Sam Berger och Molly Blom 💙 Det här är den femte fristående delen och de kan visserligen läsas separat men jag rekommenderar att man läser serien från början för då hänger man mest med i karaktärernas förflutna och varför de beter sig som de gör. 

Vårvinter går mot försommar. Sam Berger och Molly Blom försöker driva sin privatdetektivfirma samtidigt som de lär sig livet som föräldrar. De får ett uppdrag som verkar lite skumt och som blir allt annat än enkelt. Deras vän, polisen Deer, håller på att återhämta sig efter attacken som förändrade hennes liv. Hon vill arbeta och blir en del i en utredning om en rad yxmord som verkar hänga samman. Men någon i polishuset verkar göra allt för att kopplingen mellan dem inte ska upptäckas. Deer börjar också märka ett oklart samband mellan de kroppar som en efter en hittas i den upptinande skärgården. Det verkar som om någon kommer att mörda igen. Sakta börjar Sam, Molly och Deer upptäcka att de jobbar med ett och samma fall. Jakten på mördaren och sanningen blir allt annat än ofarlig...

"Islossning" finns såklart också som ljudbok. Den är uppläst av Niklas Engdahl och den är 13 timmar och 22 minuter lång. Har ni inte redan upptäckt den här serien så är det dags att göra det nu 🤍 Ni kan läsa om de tidigare delarna i serien om ni söker på författarens namn i sökrutan ovan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar