Sök i den här bloggen

Translate

fredag 25 november 2022

"Snöflickan" av Kajsa Leo

Vintern lät vänta på sig men nu har man fått uppleva säsongens första snö och vinterkänslan har infunnit sig. Därför kändes det som ett bra val att lyssna på "Snöflickan" av Kajsa Leo ❄️ Jag tycker att det är en helt okej deckare, men jag hade lite svårt att knyta an till karaktärerna. Även om det tar sig lite mot slutet. "Snöflickan" är den första delen i en serie om polisen Dylan Svensson. Jag kan inte nu lova att jag kommer fortsätta följa den, men helt omöjligt är det inte. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 8 timmar och 36 minuter lång. 

Den förste december rymmer femåriga Märta återigen från förskolan. När hon kommer tillrätta så berättar hon om en trasig gubbe som måste lagas. När det går upp för förskolans personal vad hon hittat i skogsdungen kallas kriminalkommissarie Dylan Svensson till platsen. Dylan är Glimsjös mest obrydda polis. Hon tillbringar hellre tiden på Stadshotellet med en öl och tar inget direkt ansvar för sin trettonårige son. Den döde mannen har blivit skjuten i tinningen men har också flera märkliga hugg i nacken. Dylan kan inte skaka av sig känslan av att det är något bekant med honom. Det visar sig snart att han suttit inne för barnpornografibrott och släpptes på fri fot så sent som dagen innan. När ännu en man hittas mördad väcker det makabra tillvägagångssättet misstankar om att samma person ligger bakom. Utredningen går trögt och det är uppenbart att folk inte berättar allt de vet. Samtidigt möter Dylan en kvinna som fängslar henne. Hon kämpar emot känslorna som börjar spira och det hela är allt annat än bra eftersom kvinnan hon trånar efter också är vittne i utredningen. 

Söker ni efter en spännande jul- och/eller vinterdeckare så tycker jag att "Snöflickan" bör vara med på urvalslistan. För även om det inte är den bästa boken jag lyssnat på i år så är den helt okej ☃️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar