Sök i den här bloggen

Translate

fredag 11 november 2022

"Vänner in i döden" av Elisabeth Andersson

Förra sommaren lyssnade jag på "Ett hjärta i bitar" av Elisabeth Andersson och jag gillade den, vilket ni kan läsa om genom att klicka på titeln. Nu har den andra, fristående delen i serien Österlenmorden kommit. Den heter "Vänner in i döden" och den har jag lyssnat på nu. Precis som den förra boken så är det en välskriven mysdeckare som underhåller från början till slut 🤎 Ljudboken är uppläst av Sofia Berntson och den är 8 timmar och 45 minuter lång.

En grupp framgångsrika affärskvinnor har samlats för en nätverksträff en hösthelg på ett äppelmuster på Österlen. Det finns en del osämja i gruppen och en av kvinnorna hittas senare död. Hon är klädd i träningskläder och det ser först ut som en olycka, men det kommer att visa sig att det handlar om mord. Några dagar senare försvinner en av de andra kvinnorna och när även hennes döda kropp hittas växer oron för att en kvinnomördare går lös. Kriminalinspektör Tina af Schelin får i uppdrag att utreda morden tillsammans med kollegan Maja Hadzic. Mitt i allt kommer Tinas gravida dotter Emma till det nya hemmet på Carolineborg slott. Tina måste nu balansera allvarliga mordfall samtidigt som hon vill ta hand om dottern och har ansvar för slottets verksamhet. Jakten på mördaren leder Tina och Maja till mörka hemligheter i det förgångna. 

"Vänner in i döden" går att läsa även om man inte läst den första boken, men jag tycker att båda böckerna är så bra att jag rekommenderar er att börja med första delen - om ni inte redan läst den. Själv ser jag mycket fram emot att fortsätta följa kriminalinspektör Tina af Schelin framöver 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar