Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 1 november 2022

"Av jord är du kommen" av Jo Spain (originaltitel: "Sleeping Beauties")

"Av jord är du kommen" är den tredje delen i Jo Spains serie om kriminalkommissarie Tom Reynolds. Jag har lyssnat på de två tidigare böckerna och dem kan ni läsa om genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan. "Av jord är du kommen" är en helt okej deckare, men det kändes aldrig som att storyn tog fart. Något saknas helt enkelt för att jag ska ge den ett riktigt bra betyg. Ljudboken är uppläst av Susanna Helldén och den är 11 timmar och 35 minuter lång.

Den unga Fiona Holland försvinner från sin hemby på Irland. Sökandet dras i gång, men det viskas samtidigt om hennes vilda rykte. Polisen kopplas in men det är svårt att avgöra om det handlar om en kidnappning eller en rymning. En vecka senare görs en ohygglig upptäckt. Djupt inne i skogen vid den mäktiga, vackra Glendalough-dalen hittas flera kroppar, samtliga tillhörande unga kvinnor som försvunnit under de senaste åren. Kriminalkommissarie Tom Reynolds och hans team ställs inför ett knivigt fall. De jagar en seriemördare som riktar in sig på sårbara kvinnor med ett visst rykte och därefter håller sina offer fångna innan han till sist avslutar deras liv. Ingen av kropparna som hittats är Fiona Holland, vilket leder till att de kämpar mot klockan för att hitta henne vid liv.

Enligt mig började den här serien alldeles lysande men efter det har den inte riktigt hållit samma nivå. Trots det så tycker jag att böckerna är läsvärda och det gäller även "Av jord är du kommen" 💛

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar