Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 30 november 2022

"Slottet" av Anna Breitholtz Monsén

Det här ser på omslaget inte ut att vara en jul/vinter-bok, men det är det ❄️ "Slottet" är också den andra fristående delen i Anna Breitholtz Monséns serie om Lina Lantz. Jag gillade verkligen den första delen så det var riktigt spännande att ta mig an den här boken. Jag tycker att det är en bra uppföljare till en utmärkt start. Karaktärerna hade mig fast från början och det är en nervkittlande intrig som jag absolut tycker att ni ska läsa eller lyssna på 🤎 Ljudboken är uppläst av Katarina Ewerlöf och den är 13 timmar och 51 minuter lång.

I en svart sopsäck påträffas kvarlevorna av en okänd person på slottet Sindstaholms marker utanför skånska Sandinge. Samtidigt anmäls slottets åttioåriga ägarinna Tyra Syderhielm försvunnen av sina vuxna barnbarn. De driver ett gindestilleri på ägorna. Linas morfar, den pensionerade polisen Eskil, är övertygad om att hans vän Tyra är i fara. Lina, som vill fira en lugn jul med sin morfar och sina katter, blir mot sin vilja indragen i en ny mordhistoria som går långt tillbaka i tiden. Tillsammans med polisen Madeleine och Eskil gräver hon i slottets och dess ägares historia och mörka hemligheter börjar sippra fram. Lina oroar sig också för Eskil vars hälsa inte verkar vara den bästa. Utredningen blir allt annat än ofarlig för trion som kommer allt närmre sanningen. 

"Slottet" är en spännande bok som passar finfint att koppla av med fram till jul 🌲 Själv ser jag fram emot att få fortsätta följa Linas framtida äventyr 🤍

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar