Sök i den här bloggen

Translate

måndag 21 november 2022

"Nyckelvittnet" av Jørn Lier Horst (originaltitel: "Nøkkelvitnet")

ÄNTLIGEN har Jørn Lier Horsts första böcker om William Wisting börjat komma på svenska 🧡 "Nyckelvittnet" är den första delen i serien som jag tycker så mycket om. Nu kan jag också konstatera att den höll hög klass redan från början. Det är spännande och välskrivet och jag vill bara ha mer. Därför är det så kul att andra delen i serien kommer redan den här veckan 🤎 Ljudboken är uppläst av Mattias Lineroth och den är 7 timmar och 46 minuter lång.

Preben Pramm har legat död i sitt hem i en vecka när han till slut hittas. Han är naken, bunden och har blivit utsatt för besinningslöst våld. Det finns inga tecken på inbrott. William Wisting, som egentligen ska gå på semester, får utredningen på sitt bord och tillsammans med sina kollegor börjar han gräva i Pramms förflutna. Det visar sig att han inte hade några släktingar eller vänner och ingen kontakt med sina grannar. Det enda folk kan säga är att en kvinna brukade besöka honom med jämna mellanrum. Sakta kommer Wisting och hans team närmre sanningen då hemligheter uppdagas... 

Som ni förstår så kommer jag att fortsätta lyssna på de här böckerna vartefter de släpps. Normalt brukar jag ju fokusera på vinter- och jultema denna tid på året, men den här serien kommer att få klämma sig in emellan oavsett när på året de utspelar sig 💥 Detta bara för att de är så bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar