Sök i den här bloggen

Translate

lördag 20 februari 2021

"Död vid första ögonkastet" av Peter James (originaltitel: "Dead at first sight")

"Död vid första ögonkastet" är den femtonde boken i serien om kriminalintendent Roy Grace. Jag har läst dem alla och jag är smått imponerad av att Peter James kan skriva så många böcker om samma karaktärer utan att upprepa sig och fortfarande fånga mitt intresse. I den här boken tas ämnet om internetbedrägerier upp och det är ju tyvärr alldeles för aktuellt. Tempot i storyn är ganska högt och det är spännande så gott som hela tiden. Ljudboken är uppläst av Peder Falk och den är 16 timmar och 14 minuter lång.

En man står på flygplatsen och väntar på sitt livs kärlek. Kvinnan han träffat på nätet som nu är på väg till honom från Tyskland. Men hon kommer inte utan i stället kommer två poliser och ber honom följa med. Han vill först inte tro på det de berättar. Att han skickat sina besparingar till en kvinna som inte finns på riktigt. I Tyskland mördas en kvinna och strax därefter mördas hennes syster i England. Roy Grace och hans team får nu den svåra uppgiften att utreda kärleksbedrägerier på nätet och som drabbar folk över hela världen. Frågan är varför någon också vill döda de som är misstänksamma och larmar om vad som pågår...

"Död vid första ögonkastet" är en bra deckare och det går alldeles utmärkt att läsa den utan att ha läst de fjorton tidigare böckerna. Nu önskar jag er en fortsatt fin lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar