Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 3 februari 2021

"Sista andetaget" av Robert Bryndza (originaltitel: "Last Breath")

Äntligen har den fjärde delen, "Sista andetaget", i serien om kriminalkommissarie Erika Foster kommit på svenska. Jag älskar den här spännande serien av Robert Bryndza. Tempot i är högt i alla böckerna, de är samhällsaktuella och spänningen hisnande från start till mål. Karaktärerna är intressanta och fastnar direkt. Böckerna har helt enkelt alla delar som en bra deckarserie ska ha. Ljudboken är uppläst av Hanna K Schmitz och den är 10 timmar och 36 minuter lång. 

En ung kvinnas torterade kropp hittas i en sopcontainer. Kriminalkommissarie Erika Foster är en av de första poliserna på plats. Fallet är inte hennes men hennes intresse väcks direkt. Hon utreder det parallellt på egen hand och försöker ta sig in i utredningsgruppen genom att dela med sig av det hon får veta. När hon upptäcker en länk med det sedan fyra månader olösta mordet på en annan kvinna som också hon hittats i en sopcontainer bestämmer hon sig för att göra allt som krävs för att få vara med och utreda morden. Mördaren väljer ut sina offer på nätet och använder sedan sociala medier för att under falska identiteter bli vän med och slutligen stämma träff med tilldragande unga kvinnor. När ytterligare en kvinna som utseendemässigt passar in på de tidigare offren försvinner inser de att de kämpar mot klockan. Ska de lyckas gripa mördaren innan fler kvinnor dör?

Läs "Sista andetaget", men börja med de tidigare delarna i serien om ni inte redan läst dem! (Ni kan läsa om dem genom att söka på författarens namn i sökrutan ovan) Själv har jag redan nu börjat längta efter nästa del... 🖤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar