Sök i den här bloggen

Translate

lördag 13 februari 2021

"Sektens barn" av Mariette Lindstein

Jag har verkligen fastnat i historien om sekten ViaTerra... Det gick fort att lyssna på den tredje delen och nu är det till största delen karaktärerna som håller mig kvar. Trots att jag stör mig lite på deras naivitet så vill jag läsa mer om dem. Och jag vill poängtera att jag inte har någon erfarenhet av sekter så som författaren Mariette Lindstein har - så hon vet såklart mer om hur det fungerar än vad jag gör. Men karaktärerna är inte allt utan "Sektens barn" är också både spännande och välberättad. Jag tycker att hela serien (hittills) är värd att läsas! 

För 15 år sedan flydde Sofia Bauman från sekten på Dimön. Hon lever nu ett familjeliv tillsammans med maken Benjamin (som hon träffade på Dimön) och dottern Julia. Sofia driver numera ett härbärge för unga människor som flytt från sekter. Men så drar en storm in över Sverige och stora delar av samhället förstörs, däribland härberget. Händelsen gör att sektledaren Frans Oswald återigen hamnar i rampljuset. Han har nu en stark miljöinrikting för sekten och är redo att erövra världen. Sekten har i flera år drillat barn i deras egen skola och två av dem som uppfostrats där är Oswalds söner Thor och Vic. Barnen ska nu vara redo för uppdrag i den riktiga världen och återigen korsas Oswalds och Sofias vägar. Något som såklart rör upp känslor och skapar oro...

Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är dryga 14 timmar lång. Det finns fler böcker i serien om Dimön men nu pausar jag - en stund i alla fall. Det finns några andra böcker som pockar på min uppmärksamhet. Men jag tror nog att jag kommer att fortsätta med denna serie någon gång framöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar