Sök i den här bloggen

Translate

fredag 12 mars 2021

"Låt rätt gå före nåd" av Michaela Winglycke

Ibland känns det som man väntar och väntar på böcker man längtar efter och så plötsligt blir det en ketchupeffekt och alla efterlängtade böcker kommer på en och samma gång. Hade det inte varit för de tidigare tipsen den här veckan så skulle jag lyssnat på "Låt rätt gå före nåd" tidigare än det nu blev. Jag tycker mycket om Michaela Winglyckes deckarserie som utspelar sig i lilla Vimmerby. Jag tycker att hon är alldeles lysande på att göra relationsbrott och det som sker innanför hemmens stängda dörrar till spännande och intressanta deckare som både förfasar och överraskar. 

Strax innan den årliga studentparaden i Källängsparken i Vimmerby hörs ett skott genom folkmassan. En kvinna faller död ned och panik utbryter. Inte minst hos kvinnans familj. Polisinspektör William Johnson får i uppgift att leda utredningen. Tillsammans med sina kollegor kommer han snart fram till att kvinnan har mängder med fiender och var illa omtyckt av många. Williams sambo Josefine företräder t.ex. kvinnans för detta i en infekterad vårdnadstvist. Polisen har också fått ett nytillskott i utredningsgruppen eftersom en av kollegorna är sjukskriven. Den nya kvinnliga polisen, Lollo, visar ett ohälsosamt intresse för William och det oroar honom mycket. Vad han än säger eller gör så verkar hon inte inse att han är lycklig med Josefine. 

"Låt rätt gå före nåd" är den tredje delen i den här härligt spännande serien och jag kan varmt rekommendera dem alla! 💜 Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 12 timmar och 20 minuter lång. Vill ni läsa om de andra två böckerna så sök på författarens namn i sökrutan ovan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar