Sök i den här bloggen

Translate

söndag 21 mars 2021

"Rädda råttor rivs" av Inger Jalakas

Då var det dags för den senaste delen, "Rädda råttor rivs", i Inger Jalakas serie om kriminalinspektör Margareta Nordin. Handlingen har tagit ett skutt i tiden och det tror jag faktiskt var en bra sak för serien. Först trodde jag att jag hade missat en bok men så är det alltså inte. Margareta jobbar fortfarande tillsammans med Nils Berg i gruppen för Kalla fall och den här gången kommer utredningen att bli väldigt personlig. Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 7 timmar och 25 minuter lång.

Det har gått sex år sedan Margaretas partner Camillas bäste vän Andreas misshandlades till döds och mördaren går fortfarande fri. Därför bestämmer sig Margareta och Nils för att försöka lösa fallet. I Göteborg har främlingfientligheten brett ut sig i takt med den ökande flyktingströmmen. En gård utanför staden har blivit en samlingplats för en gruppering som vill göra något åt saken. Onda saker planeras och en del genomförs. Polisen är såklart på jakt men också Nils och Margaretas gamla fall leder ditåt. Något som gör att de hamnar i gruppens blickfång och snart hotas Margareta på ett personligt plan. Hoten är så allvarliga att hon tvingas få beskydd, men kommer det att hjälpa? Och kommer de hitta Andreas mördare?

Jag gillade även "Rädda råttor rivs" och kan alltså rekommendera hela den här serien! Jag hoppas att vi kommer att få fortsätta följa karaktärerna även i framtiden 🧡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar