Sök i den här bloggen

Translate

måndag 29 mars 2021

"Guden" av Jørgen Jæger (originaltitel: "Guden")

Först vill jag tacka Lind & co för den här boken! Jag hade hur som helst tänkt att läsa eller lyssna på "Guden" eftersom jag är väldigt förtjust i den här serien om kriminalpolisen Cecilie Hopen och den fd polisen Ole Vik. Jørgen Jæger har lyckats alldeles utmärkt med att skapa karaktärer som fängslar och spännande böcker som underhåller och förfasar. När jag läste den här boken var det något som hela tiden fick mig att tänka på Jan-Erik Fjell och hans böcker och i efterordet fick jag svar på varför. De båda författarna är vänner och Fjell har hjälpt Jæger med pokerdelarna. Då föll också poletten ned att pokertemat var det som förde tankarna mot karaktären Anton Brekke. Det var nästan så jag förväntade mig att han skulle dyka upp i handlingen... Båda författarna tillhör mina favoriter så nu sitter jag här och längtar efter nästa bok av Fjell 🧡

På torget mitt i Fjellberghavn väntar massor av förväntansfulla människor på samhällets borgmästare Wold. Hon ska hålla tal och har utlovat en överraskning. Hon berättar att samhället nu inte längre är ett samhälle utan fått statusen stad och detta ska såklart firas. I samma stund som hon tystnar hörs ljudet av tre skott och sedan ropar någon Allahu Akbar! Efter det uppstår det panik. När larmet når polishuset visar det sig att de inte kan rycka ut eftersom både garaget och entrén blockerats av fordon, ditkörda av maskerade män. Efter det sker ett par mycket välplanerade bankomatrån runt om i staden. En intensiv jakt på mördare och rånare inleds och kommissarie Cecilie Hopen leder arbetet. En av dem som träffades av skotten på torget visar sig vara en högt uppsatt polis och vän till Cecilie, nämligen Ole Viks sambo. Utredningen blir därför också mycket personlig. Vem ligger bakom alla de brutala dåden? Är det den skuggfigur som kallas Guden som i bakgrunden drar i stadens trådar?

"Guden" är den tredje boken i serien om Hopen och Vik som översatts till svenska. Jag hoppas verkligen att vi kommer att fortsätta få följa den här spännande serien! 💙 "Guden" finns också som ljudbok. Den är uppläst av Magnus Roosmann och den är 14 timmar och 42 minuter lång. 

(Vill ni läsa om fler böcker i den här serien så sök på författarens namn i sökrutan ovan!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar