Sök i den här bloggen

Translate

måndag 1 mars 2021

"Mysteriet på herrgården" av Neil Richards och Matthew Costello (originaltitel: "Mystery at the Manor")

Andra delen i serien Morden i Cherringham heter "Mysteriet på herrgården" och den är lika härlig som den första delen. Jag har helt charmats av dessa böcker 🧡 Det är pusseldeckare som är lättlästa och mysigt spännande. Böckerna är korta och det går absolut att lyssna på en av dem utan att ha lyssnat på den innan. Den här ljudboken är uppläst av Håkan Julander och den är 3 timmar och  1 minut lång.

En natt börjar en gammal herrgård oförklarligt brinna och den till åren komna ägaren dör i branden. Efter sig lämnar han tre barn som aldrig dragit jämnt. Redan på begravningen börjar arvstvisten. Sarah Edwards är där i sällskap med den avlidnes vårdare Hope. Hon berättar för Sarah att den döde mannen hittades i ett rum på vinden. I ett rum som Hope aldrig sett honom gå in i och som han alltid pratat om som förbjudet område. Sarah bestämmer sig för att be den före detta New York-polisen Jack Brennan om hjälp med att utreda omständigheterna kring mannens död. Var det en olycka eller ville någon med flit ha ihjäl honom? 

"Mysteriet på herrgården" av Neil Richards och Matthew Costello är en perfekt bok om man vill ha lite lugnare mysdeckare och inte hårdkokta thrillers. Jag har fortsatt att lyssna på serien så håll utkik här efter ett omdöme om nästa del!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar