Sök i den här bloggen

Translate

söndag 7 mars 2021

"I fäders spår" av Michael Evestedt

Kanske kan ni redan av titeln på den här boken räkna ut varför jag väljer att recensera "I fäders spår" just idag? Egentligen hade den dock passat ännu bättre nästa år då Vasaloppet fyller 100 år. Den här boken är uppföljaren till "Dömda till döden" som jag väl inte var överförtjust i men ändå ville jag lyssna på den här boken för att ge serien av Michael Evestedt en chans till. Återigen så har jag lite svårt för karaktärerna, men storyn är jag mer med på den här gången och den är väl hyggligt spännande om än lite långsökt kanske. Ljudboken är uppläst av Nina Zanjani och Carl Jacobson. Den är dryga 7 timmar lång.

Det hundrade Vasaloppet närmar sig och antalet anmälda deltagare är större än någonsin. Hela Dalarna laddar för jubiléet. Men i en sluten grupp på Facebook skrivs det hot som är riktade mot loppet. Det första spåret Anna Tysk och hennes kollegor får in är till en informatör som Annas kollega hållit hemlig. Informatören visar sig vara Annas fd pojkvän och helt plötsligt befinner hon sig i hans charm igen. Annas sambo har som nyårslöfte att detta år åka Vasaloppet och det stressar henne också. Samtidigt blir hennes psykiska besvär värre och värre men hon är fast besluten att kämpa med dem tillsammans med sin psykolog. Fler och värre hot riktas mot Vasaloppet och nu kämpar Anna och hennes kollegor mot klockan. Ska de lyckas stoppa förövaren innan det är försent? 

Som sagt; den här serien ligger inte på topp i min bokvärld. Men visst får man lite Vasaloppskänsla av den här boken så vill man ha det så är det väl kanske den anledningen som gör att man ska välja den här boken. Även om jag mycket hellre skulle rekommendera "Loppet" av Catrine Tollström som jag lyssnade på förra året och som jag verkligen tyckte om 💙 (läs om den genom att klicka på titeln).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar