Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 9 augusti 2022

"Brännaren" av M.W. Craven (originaltitel: "The Puppet Show")

Hur lycklig blir man inte när man hittar en ny favoritförfattare? 🧡 M.W. Craven är en så bra författare att jag har utan paus lyssnat på alla hittills på svenska utgivna böcker i serien om Washington Poe, totalt tre stycken. "Brännaren" är alltså den första delen i serien och den är som sagt riktigt bra och mycket spännande. Att också karaktärerna är en fullträff är bara den där extra kryddan som gör att boken får högsta betyg 🔥 Ljudboken är uppläst av Niklas Engdahl och den är 12 timmar och 33 minuter lång. 

En seriemördare bränner människor levande vid de förhistoriska stencirklarna i Lake District. Han lämnar inga ledtrådar efter sig och polisen står handfallen. När den avstängde kommissarien Washington Poes namn hittas inristat i de förbrända resterna av det tredje offret ber man honom återgå i tjänst och eftersom hans intresse är väckt så tar han sig an fallet. Han vill ha de bästa i sitt team och det leder till att den lysande men socialt tafatta civila utredaren Tilly Bradshaw blir en del av utredningen. Hon är briljant på det hon gör och trots sina egenheter lyckas hon snart charma Poe. I takt med att antalet offer ökar börjar Poe inse att mycket mer står på spel för honom personligen i fallet än vad han kunnat föreställa sig.

Som jag skrev ovan så blir det högsta betyg för "Brännaren" och ja jag ligger före i mitt lyssnande (jämfört med bloggandet) så ni kommer de kommande dagarna att få läsa om de två följande delarna i serien. Vill ni ha riktigt bra och ruskig spänning så ska ni göra som jag - läs eller lyssna på "Brännaren" 🖤

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar