Sök i den här bloggen

Translate

fredag 19 augusti 2022

"Minns mig som en ängel" av Kristina Appelqvist

Eftersom jag den senaste tiden läst och lyssnat på väldigt många bra deckare så står sig tyvärr inte "Minns mig som en ängel" särskilt bra jämfört med dem. Jag valde den här boken av Kristina Appelqvist eftersom jag hade svårt att hitta något att lyssna på. Jag tycker att det är en ganska slätstruken deckare och den blir aldrig riktigt spännande. Nu kan det ju bero på att så många av de andra böckerna jag konsumerat den senaste tiden har varit väldigt bra, men nej "Minns mig som en ängel" fängslade mig inte. Ljudboken är uppläst av Maria Lyckow och den är 10 timmar och 35 minuter lång.

På vackra Bjertorps slott möts ett sällskap för att utse den författare som ska tilldelas ett prestigefullt pris. Men inget blir som de tänkt sig. Morgonen därpå hittas en av medlemmarna död under märkliga omständigheter. Litteraturforskaren Helena Wallner har samma kväll också fått veta vem som ska få årets Nobelpris i litteratur. Aldrig hade hon kunnat tro att ryktena om en läcka faktiskt var sanna. Nu har de alla kastats in i en mardrömslik jakt på en oberäknelig mördare som tycks vara ute efter fler offer. Helena dras allt längre in i ett kusligt morddrama som tycks ha egendomliga beröringspunkter med Svenska Akademien, en gammal kärlekshistoria, en okänd opera och den danska författarinnan Karen Blixen.

"Minns mig som en ängel" är den första delen i serien om Helena Wallner, men som ni kanske redan har förstått så är det inte så sannolikt att jag kommer att fortsätta följa hennes framtida äventyr. Men man ska aldrig säga aldrig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar