Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 23 augusti 2022

"Pastorsänkan" av Karina Johansson

Nu var det ett tag sedan jag läste/lyssnade på något av Karina Johansson (ni kan hitta ett par av hennes böcker här på bloggen om ni söker på hennes namn i sökrutan ovan) men nu har jag lyssnat på hennes senaste bok "Pastorsänkan". Den liknar författarens tidigare böckerna som jag lyssnat på och är både humoristisk och lite spännande 🧡 Det är helt enkelt en myspusseldeckare. Ljudboken är uppläst av Gunilla Leining och den är 8 timmar och 37 minuter lång.

Sandras dröm om en egen retrobutik är på väg att förverkligas. Dessutom har hon hittat sin själsfrände i Danne. Han äger en verkstad och kör en gammal amerikanare. Nu ska de båda driva företag i varsin lokal i en före detta frikyrka som de döpt till Vintagekyrkan. Men det finns saker som stör lyckan. Det ena är att Danne är Sandras systers ex och hon har inte alls kommit över honom. Därför tvekar de gällande ett förhållande. Sedan finns det forna församlingsmedlemmar som rasar över att raggarkulturen får frodas kring Dannes verkstad. Grannarna oroar sig för stök och bråk. Kommunen å sin sida vill riva den skamfilade träkyrkan och anlägga fler centrala parkeringsplatser. Allt ställs på sin spets när Vintagekyrkans ägare, pastorsänkan Vera Bengtsson, mördas och det uppdagas att Dannes och Sandras hyreskontrakt försvunnit. Mordet skakar om småstadsidyllen och Sandra hamnar i en härva av lögner och svek där framtidsplanerna riskerar att gå i kras. 

"Pastorsänkan" är den första delen i den nya serien Morden i Sunne och det är inte alls omöjligt att jag kommer fortsätta följa den framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar